FRONT-VL Intelligens alkalmazásplatform a minőségi időskorért

A PROJEKT A CELTIC/EUREKA PROGRAMBAN AZ NKFI ALAP TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSULT MEG (EUREKA_16-1-2017-0019)

Európában kulcsfeladat az idősebb lakosság tartalmas életének biztosítása. A 2016-tól működő FRONT-VL a legmodernebb eszközök segítségével nyújt megoldást.

Európa lakosságának átlagéletkora évről-évre növekszik, miközben a társadalmak szerkezete átalakul, és egyre kevesebb fiatal jut egy-egy idős emberre. Ebben a helyzetben kulcskérdés, hogyan biztosíthatjuk a lakosság idősödő tagjai számára, hogy minél hosszabb ideig élhessenek tartalmas és minőségi életet, otthonaikban.A megoldás kulcsa egy K+F projekt, amelynek mi is részesei lehetünk.

A FRONT-VL (From empowering to viable living) nemzetközi projektcsapata a legújabb technológiára építve, a mesterséges intelligenciát és a Dolgok Internetét( IoT) hívja segítségül, hogy megoldást találjon erre az összetett problémára. A projekt két magyar résztvevője a BME és a Multilogic.

Többszereplős nemzetközi projekt az idősekért

A 2016-ban indult projekt a legmodernebb eszközök – szenzorok, alkalmazások és a Dolgok Internete (IoT) – révén intelligens algoritmusokra támaszkodó segítséget nyújt az idős embereknek abban, hogy minél hosszabban legyenek képesek megőrizni aktivitásukat fizikai és mentális téren.

Ebben agytréning alkalmazások, intelligens monitoring rendszerek és összekapcsolt szolgáltatások segítenek. Már elérhetőek a BME kognitív memóriafejlesztő alkalmazásai és a játékosok előzetes felmérését biztosító Multilogic dialógusmodul, ami segít a játékosnak is a számára megfelelő fejlesztő tréning kiválasztásában.

A platform emellett együttműködést tesz lehetővé az idős ember és környezetében élők között, beleértve a professzionális segítségnyújtókat és az egészségügyi szakembereket. A fizikai jóllét fenntartása mellett – például “Fit Daheim” tréningrendszer – külön megoldást kínál az időskori demencia és a krónikus depresszió elkerülésére is. A létrehozandó webes applikációk és szolgáltatások, az otthoni életminőség megőrzését támogató IT-megoldások az egészségmegőrzés költséghatékony eszközeit biztosítják az egészségügyi és szociális ellátórendszer számára.

FRONT-VL: Összhangban a minisztériummal

A projekt szakmai tartalma összhangban van a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az idősek életminőségének javítását célul kitűző infokommunikációs modellprogramjával.

A FRONT-VL értekesítését európai szinten a svéd projektkoordinátor, az AXIAN, míg hazai környezetben a Multilogic végzi, amely számtalan intelligens workflowalkalmazás fejlesztője.

Innovatív partnerek az optimális megoldásért

A sikeres projekt nem jöhetett volna létre az elismert külföldi és hazai partnerek együttműködése, továbbá a releváns kutatási projektek eredményeinek beépítése nélkül.

A FRONT-VL az alábbi nemzetközi és hazai kutatási projektek eredményére támaszkodik:

  • M3W projekt (BME, AAL Joint Programme (ref. no. AAL-2009-2-109))
  • Emerald projekt (Multilogic, KMOP-2009-1.1.1)
  • Estrella projekt (Multilogic, FP6, 027665)

Az alábbi kiváló partnereink együttműködésének eredménye az intelligens alkalmazásplatform:

  • AIT Austrian Institute of Technology, Ausztria
  • Axians, Svédország
  • Budapesti Műszaki Egyetem, Magyarország
  • Fachhochschule St. Pölten, Ausztria
  • Linneaus University, Svédország
  • Medical University of Vienna, Ausztria
  • Sigma Technology Solution AB, Svédország
  • VTT Technical Research Center of Finland LTD, Finnország
  • Vilynx, Spanyolország
  • Yodiwo AB, Svédország

Minden, ami FRONT-VL, minden, ami Multilogic

Amennyiben még több érdekességre kíváncsi a FRONT-VL projekttel kapcsolatban, itt mindent megtalál, angol nyelven.

http://www.multilogic.hu/frontvl-pdf

Szakértő csapatunk az Ön cégének is szívesen segít egyéni igényekre szabható innovatív megoldásaival. Amennyiben érdeklődik az automatizált tudáshoz kapcsolódó híreink, programjaink és újdonságaink iránt, ne hagyja ki a legjobb lehetőséget a fejlődésre!

Szerző: Multilogic

Dátum: 2020-02-28

Kapcsolat

További információkat kérek a termékről

Köszönjük az érdeklődést, hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

További információkat kérek a termékről

Köszönjük az érdeklődést, hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!